Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HFF na-Tourcriterium strikt Steff Cras

Op donderdag 25 juli staat ook Steff Cras aan de start van het na-Tourcriterium in Herentals. “Alweer een Herentalsenaar die de top tien van de Tour benadert”, onderstreept Philippe Mariën vanuit de organisatie. “We beseffen in onze Keizerstede niet genoeg hoe verwend we zijn met toptalent.”

a-Tourcriterium strikt Steff Cras

Steff Cras woont in Noorderwijk en fietste zich gisteren naar de twaalfde plaats in het klassement van de Tour. “Stef heeft een beetje pech dat alle aandacht gisteren, volkomen normaal, naar de overwinnaar Victor Campenaerts gaat”, beseft Erwin Vervecken. “Net zoals Remco Evenepoel als beste Belg in de kijker komt. Er zijn tijden geweest dat we de beste Belg pas heel diep in de klassering vonden. Top 20, zeker in deze zware Tour, is eigenlijk buitengewoon goed. Onze visie is dat we lokaal talent voorrang geven. Dan doen we dat ook met onze toprenners.”

Voor andere namen is het nagelbijten tot na de Tour. “Met een beetje geluk loopt er vandaag of morgen nog een handtekening van een topper binnen”, verduidelijkt directeur Kristof Van Mensel. “Maar de opdracht van onze specialisten Erwin en Philippe is niet van de poes. Met een gelimiteerd budget, we zijn een gratis evenement, weten zij elk jaar een mooi peloton samen te stellen. Maar zij moeten op eieren lopen. Niet alleen de renners zelf en hun management moeten mee willen. Ook de ploegleiding moet akkoord gaan. En de puzzel moet ook voor ons kloppen. Zolang we inzetten op toprenner A is toprenner B eigenlijk niet haalbaar, bij wijze van spreken.”

Campenaerts

Natuurlijk kregen de organisatoren meteen na de aankomst een pak vragen van mensen om ook Victor Campenaerts te boeken. “Iedere liefhebber vindt die overwinning heerlijk”, pikt Philippe Mariën in. “Dus zien we hem natuurlijk graag in Herentals. Maar het is nu eenmaal niet zo dat dit met één telefoontje geregeld is. En we hebben een budget te respecteren. We doen altijd het best mogelijke. Maar als de komende drie dagen nog een Belg in de prijzen rijdt, zal ons ook daarover gevraagd worden wat mogelijk is. Wij houden ons hoofd, ondanks het weer, toch nog even koel. Pas dinsdagavond sluiten we onze deelnemerslijst af.”

VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST

Arnaud De Lie                                    Lotto Dstny

Stef Crass                                          Total Energies

Senne Leysen                                    Alpecin - Deceuninck

Daan Soete                                         Deschacht - Hens - Maes

Witse Meeussen                                 Alpecin - Deceuninck

Corne Van Kessel                              Deschacht - Hens - Maes

Bo Godaert                                         Tarteletto - Isorex

Gibbe Staes                                        UAE Next Z

Milan De Ceuster                                Lotto Dstny

Mats Omloop                                      Volkerswessels Cycling Team

Bram De Laat                                     Team Cosette

Witse Omloop                                    Stageco cycling team

Bengt Daelmans                                Vdp Hepa Cycling Team

Stef Scharre                                       Stageco cycling team

Deel dit artikel